top of page
  • csipeszegyhaz

Jogjövendölések

Updated: Aug 17, 2021

Egy facebookon kerengő írás. Mi csipeszek szeretjük a keringő dolgokat lecsipeszelni egy helyre.

Ez egy fajta jövendölés a jövendölés pedig arra való, hogy megnézzük mi lesz meg belőle.




"1.

Az 1. §. (1) és (2) bekezdése eleve azokra vonatkozik, akikkel az egészségügyi szolgáltató … munkavégzésre irányuló foglalkoztatási jogviszonyt kiván létesíteni.

Ők egy jövőbeni várományosok, tehát a már foglalkoztatottakra nem vonatkozik.

2.

A jogalkotó elég széles határidőt adott az oltás felvételére: (nem igazolására!!!)

Csak kétdózisúra gondolok (senki ne gondoljon „egydózisúra”), tehát az első oltás felvétele legkésőbbi időpontja 2021. szeptember 1.

A következő időpontot az oltóorvos adja. (Nem a munkáltató .. még ha ő foglalkozik oltással, akkor sem! Szabad a választás a helyben, az oltóanyagban és a második dózisban.)

__

A foglalkoztató NEM KÖTELES kérni az igazolást, a jogszabály (6) bekezdése feltételes módban fogalmaz, vagyis: „FELHÍVHATJA” az első dózis felvételének igazolására.

Ha úgy dönt a munkáltató mondjuk szeptember 6-án, hogy a dolgozó igazolja az első oltás felvételét, arra a dolgozónak kell 5 napot adnia. (Már szeptember 11-én vagyunk.)

Ha a dolgozó nem veszi fel az első dózist sem, akkor sem tehet egyebet a munkáltató, mint „felhívja” a dolgozót arra, hogy sziveskedjék 15 napon felvenni az oltást.

Semmilyen más munkáltatói intézkedést (felmondás .. ) stb. NEM TEHET a munkáltató!

Ha ez – esetleg – megtörténik, akkor a dolgozó jelentkezzen be oltásra a 18.-19. napra, mert a felhívás 15 napos határidejét követően van még 5 napja az első dózis oltóanyag felvételére.

__

Gyakorlatilag az egésszel ki tudjuk húzni az időt majdnem szeptember végéig.

__

De itt ez nem is érdekes!

Ugyanis: a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény 5/A. §. (1) bekezdés igy rendelkezik:

„Ez a törvény a 2021. évi őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napon hatályát veszíti.”

Igen, de ugyanezen törvény 4/A. §. igy rendelkezik:

„Ez a törvény nem érinti a Kormány azon jogkörét, hogy a veszélyhelyzetet a 2021. évi őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napot megelőzően megszüntesse.

__

A 4/A. §. azt jelenti, hogy a Kormány a „vészhelyzetet” bármikor megszüntetheti, és ebben az esetben ez a jogszabály is hatályát veszíti, hiszen az csak a „veszélyhelyzet” ideje alatt alkalmazható.

Magát a veszélyhelyzetet a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet definiálja, de ez már lényegtelen.

__

Átnéztem a médiát: valóban és általában minden év szeptember közepén szokott kezdődni az országgyűlés őszi ülésszaka.

__

Mivel az ülések meghirdetése az Országgyűlés Elnöki Hivatal (Kövér László) hatáskörébe tartozik, ezért az BÁRMIKOR összehívható.

Erre nézve senkit semmilyen jogszabályi kötelezettség nem terhel.

Az augusztus végére, mondjuk aug. 21-re összehívott Országgyűléssel is kezdetét veheti az őszi ülésszak.

Teljesen mindegy!

De: a Kormány ettől függetlenül bármikor, akár holnap is kihirdetheti, hogy a „veszélyhelyzet” megszűnt .. és mivel Kormányrendelet szabályozza a részleteket, a „veszélyhelyzet megszűnésének” kihirdetésével minden egyéb, tehát ez a jogszabály is hatályát veszíti.

Ez utóbbi azt jelenti, mintha nem is született volna meg!

__

Én határozottan állítom és szinte tudom, hogy az utóbbi fog megtörténni, vagyis a kormány augusztus 20-a után, de még augusztus 31. előtt kihirdeti a veszélyhelyzet megszűnését.

__

Itt és most nem fejteném ki, hogy feltételezésem szerint miért született ez a jogszabály, de ebben az országban semmilyen joghátrány nem érhet senkit azért, mert nem veszi fel az oltást, az marad önkéntes!

Egyetlen dolgozó foglalkoztatási jogviszonya sem fog megszűnni, amiatt, hogy nem veszi fel az oltást.

(Letiltana a fb megint .. tegnap már megtette ennél a fióknál is, fellebbeztem és délelőtt visszakaptam a fiókot.)

__

Feladat: ha a főnök – esetleg – elkezd noszogatni, mindenféle kiáltványokkal a folyóson téged folyamatos nyomás alatt tartani, mindig figyelmeztesd őt a 2021. szeptember 1-i határnapra, továbbá arra, hogy ettől számítva is van még további 5 napod az oltás felvételének igazolására és ha elolvassa a jogszabályt, akkor egyrészt nem köteles téged ellenőrizni, ha pedig mindenképpen imádja az oltást, akkor a jogszabályban rögzítettek szerint járjon el, de csak szeptember 1. letelte után.

Üdvözlettel és bátorság …

Ez NEM RÓLAD szól, nem rólam szól, nem Magyarországról szól!!!

Olyan európai nyugati vezetők nemzetközi bíróság előtti felelősségrevonásának lehetőségéről szól, akik a népirtásra való törekvésben (járvány .. majd oltóanyag) nyakig benne voltak.

Angela Merkel, S. Kurz, Emmanuel Macron, Renzi, a volt svéd min. elnök … a holland Rutte .. és így tovább!

ENSZ Agenda 2030!

(Abban rejtették el .. de már 2015-ben készen voltak … mindennel!)"

Dr Váczi Judit



2 views0 comments

Recent Posts

See All

Az iskoláknak

Aki nem ért egyet a már szinte kötelezővé tett oltással, amit a gyerekeinkre akarnak erőltetni most szeptemberben, annak ajánlom a "Felelős Szülők és Emberek közössége" facebook csoportot. Most onnan

Az egész egy nagyon durva átverés

Astrid Stuckelberger, a WHO "A Kutatás Etikai Revízió Bizottságának" volt tagja. Érdemes meghallgatni. https://www.facebook.com/noszekne.viola/videos/294863102398009/ https://www.bitchute.com/video/ej

Post: Blog2 Post
bottom of page